Helmond Sport schakelt razendsnel en heeft nieuwe trainer bijna binnen

Manneshotit / Red Bull Content Pool

De renovatie van Helmond Sport krijgt snel gestalte. Gisteren werd bekend dat Jurgen Streppel de nieuwe technisch directeur is. Vandaag wordt bekend dat Bob Peeters zo goed als zeker de nieuwe trainer van de Helmondse ploeg zal worden. Dat meldt het Brabants Dagblad.

De ambities in Helmond zijn groot. De club wil de komende jaren de stap zetten naar de top van de Keuken Kampioen Divisie en daarna richting de Eredivisie. De club doet dat onder leiding van geldschieter van Philippe van Esch. Afgelopen zomer werden om die reden een aantal bekende namen aangetrokken. Onder hen bijvoorbeeld Tom Beugelsdijk, Michael Chacon en Peter van Ooijen. Helmond Sport staat echter slechts achttiende in de Keuken Kampioen Divisie. Het kostte eind oktober al de Belgische oefenmeester Sven Swinnen de kop. Hierop werd Tim Bakens tijdelijks aangesteld als trainer.

Het is nu de 48-jarige Bob Peeters die de scepter overneemt. Oud-prof Peeters was in Nederland eerder werkzaam bij TOP Oss. Daar vertrok hij al na één seizoen. Eerder was hij werkzaam bij Cercle Brugge, Gent, Waasland-Beveren, Charlton Athletic, Lokeren en Westerlo.