Heracles Almelo moet op zoek naar nieuwe trainer

Heracles Almelo moet op zoek naar een nieuwe trainer. De 61-jarige oefenmeester heeft te kennen gegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. De Duitse oefenmeester is bezig aan zijn vierde seizoen in Almelo.

Technisch directeur Tim Gilissen geeft op de website van Heracles Almelo aan: “We hebben in november al een keer met elkaar gezeten. Wij hebben van onze kant uitgesproken dat we graag naar de toekomst wilden kijken, dat we positief naar de samenwerking keken en die graag wilden continueren. Frank gaf aan zich eerst op de sportieve prestaties te willen richten. In december hebben we opnieuw gesproken en Frank heeft zijn tijd bij de kerstboom daarvoor benut.”

De directeur vervolgt: “Aan de ene kant betreuren we het besluit, aan de andere kant respecteren we die ook. We werken op een goede manier samen en dat hadden we bij wijze van spreken nog vijf jaar kunnen doen. Frank heeft in de afgelopen drieënhalf jaar met verschillende selecties bewezen een goede trainer te zijn. Dan kijk ik naar de resultaten die zijn geboekt, maar ook naar spelers die zich hebben ontwikkeld en nu weer ergens anders in Europa actief zijn. Het vraagstuk of wij met Frank door zouden willen was in die zin niet zo moeilijk. Als je een goede trainer hebt, dan wil je die graag behouden.”

Frank Wormuth: “Elk verhaal heeft een oorsprong. Ik moet hierbij terugdenken aan mijn tijd bij de DFB. Toen zat ik ook in een soortgelijke situatie. Ik stelde mezelf de vraag of ik dit tot het einde van mijn carrière zou willen blijven doen. Dat wilde ik niet, er moest weer iets veranderen. Toen ontstond de kans om bij Heracles Almelo aan de slag te gaan. Een keuze waar ik absoluut geen spijt van heb. Heracles Almelo is een fantastische club. De samenwerking met Tim Gilissen, Rob Toussaint, de overige staf en alle spelers is goed. Eigenlijk dus typisch comfortzone. Nu ben ik opnieuw op het punt en de leeftijd terechtgekomen dat ik mezelf weer afvraag of ik nog een stap kan maken. Ik zie mezelf als entwickler. Ik ontwikkel samen met de staf voetbalspelers, mensen, maar ook mijzelf. Omdat mijn contract afloopt, heb ik tijdens de feestdagen goed nagedacht over mijn keuze. Die was moeilijk, omdat ik goede dingen ga verlaten. Maar ik kan nu nog een keer een andere uitdaging aangaan, dus sla ik een andere weg in.”

Drie clubs uit Eredivisie op zoek naar trainer

Het aangekondigde vertrek van Wormuth betekent dat nu in ieder geval drie clubs op zoek moeten naar een nieuwe trainer. Eerder liet Kees van Wonderen al aan Go Ahead Eagles weten te vertrekken. FC Groningen besloot juist zelf het aflopende contract met Danny Buijs niet te verlengen.