In welke stadions speelde Oranje de meeste interlands?

Oranje speelt volgend jaar zomer minimaal één en bij een finale zelfs twee duels in De Kuip. Daarmee komt de leidende positie van De Kuip, wanneer het gaat om interlands van het Nederlands Elftal, voorlopig niet in gevaar. Oranje speelde haar interland al in 1937 in De Kuip en de teller staat inmiddels op 128 interlands.

De Johan Cruijff ArenA in Amsterdam is inmiddels uitgegroeid tot dé thuisbasis van Oranje. Dat heeft alles te maken met de faciliteiten die men in Amsterdam heeft. De Kuip wordt door de KNVB, en eerder ook door bondscoach van Louis van Gaal, als gedateerd ervaren. De faciliteiten, zoals eten & drinken, sponsorruimtes maar ook de toiletten, komen uit een vervlogen periode. Toch heeft De Kuip nog altijd de charme. Met de Nations League krijgt het er in 2023 opnieuw een aansprekende finale bij.

Van de top vijf stadions waar Oranje het meest speelde, zijn alleen De Kuip, de Johan Cruijff ArenA en het Philips Stadion in Eindhoven nog actief in gebruik. Het Philips Stadion werd het laatst gebruikt op 4 september 2021 toen Oranje voor de WK-kwalificatie met 4-0 van Montenegro won. Memphis Depay scoorde twee keer.

In welk stadion speelde Oranje de meeste interlands?

In het restant van 2022 staan er geen interlands op Nederlandse podium op de agenda. Het Nederlands Elftal komt in november en december nog wel in actie op het WK in Qatar. In die stadions speelde het nog te weinig interlands om het tot de top vijf te schoppen.

  1. De Kuip (Rotterdam) – 128 interlands.
  2. Johan Cruijff Arena (Amsterdam) – 80 interlands
  3. Olympisch Stadion (Amsterdam) – 77 interlands
  4. Bosuilstadion (Antwerpen) – 35 interlands
  5. Philips Stadion (Eindhoven) – 32 interlands

Opvallend genoeg speelde Oranje ook al 11 interlands in het Ullevaalstadion in Oslo. Dat is goed voor een zevende plaats op de eeuwige ranglijst. De eerste keer was al in 1929. De laatste interland dateert van 1 september 2021. Haaland opende toen de score maar Davy Klaassen maakte die nog voor rust ongedaan. Het bleef in Oslo toen bij 1-1.

Data is bijgewerkt t/m 25 september 2022.