‘Incident op training leidt ontslag Henk Fraser bij FC Utrecht in’

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Opvallend nieuws uit Utrecht. FC Utrecht staat namelijk op het punt om Henk Fraser te ontslaan. Er zou volgens Voetbal International en het Algemeen Dagblad op het trainingskamp een incident hebben plaatsgevonden tussen de 56-jarige Fraser en Amin Younes.

Fraser zou volgens de laatste onbevestigde berichten zijn Duitse speler bij de keel hebben gepakt. Later is dit incident geëxplodeerd in de kleedkamer. Hierop heeft technisch directeur Jordy Zuidam besloten de samenwerking met Fraser te beëindigen. De technisch directeur was ook zelf bij het incident aanwezig.

Met het vertrek van Fraser komt er een vervroegd een einde aan de samenwerking. Met hooggespannen verwachtingen werd Fraser afgelopen zomer trainer van zijn ‘droomclub’. FC Utrecht staat in de lange winterstop op een zevende plaats in de Eredivisie. Toch was er al veel interne kritiek. Zoals bekend zijn de ambities van de Domstedelingen elk seizoen weer groot. Ook afgelopen zomer werd er weer flink geïnvesteerd. Zo kwam Bas Dost over van Club Brugge. Sean Klaiber (Ajax) en Jens Toornstra (Feyenoord) keerden juist terug naar de Galgenwaard. De resultaten in combinatie met het incident met Younes lijkt nu de welbekende druppel. Fraser was eerder werkzaam bij ADO Den Haag, Vitesse en Sparta. Ook was hij enige tijd assistent-bondscoach.

Update FC Utrecht meldt in een statement op haar website: “Henk Fraser vertrekt per direct bij FC Utrecht. Een incident op het trainingsveld afgelopen zaterdag in Utrecht, waarbij door Fraser grensoverschrijdend gedrag is vertoond, ligt hieraan ten grondslag. De Hoofdtrainer heeft de directie laten weten dat hij tot inzicht is gekomen dat hij een grens overschreden heeft, en zijn functie opzegt.”

Fraser: “Dit is me als trainer nog nooit overkomen. Het past niet bij mij en het past niet bij de club. Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij, pijn. Daarom heb ik de keuze gemaakt om op te stappen als Hoofdtrainer van FC Utrecht. Ik herken mezelf niet in mijn handelen en wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen.