Is dit het buitenkansje waar PSV op wacht?

Credits: Marco Oomen Fotografie

Is Bernard Anício Caldeira Duarte, kortweg Bernard, het buitenkansje waar PSV op doelt in de slotfase van de transfermarkt? De veertienvoudig international van Brazilië krijgt op korte termijn een transfervrije status. Bernard hoopt nu weer aan de slag te gaan in Europa.

De inmiddels 29-jarige Bernard verruilde vorig jaar zomer nog Everton voor het Sharjah FC uit de Verenigde Arabische Emiraten. Daar heeft hij ook nog een doorlopend contract. Trainer Cosmin Olaroiu heeft namelijk geen hoge pet op van Bernard. Volgens diverse media kan het contract dan ook worden ontbonden waarmee Bernard een transfervrije status geniet.

Eerder was het Marcel Brands die de Braziliaanse linkspoot in de zomer van 2018 naar Everton had gehaald. Dat was een zeer logische stap. Bernard maakte al jaren indruk bij Shaktar Donetsk. In Griekse media wordt de 1.64 meter lange Bernard gelinkt aan Panathinaikos. Maar gelet op de verstandshouding en mogelijke uitgaande transfer is het zeker niet uitgesloten dat Brands zijn netwerk zal gebruiken.

In het geruchtencircuit doen de gekste namen de ronde. Zo wordt bijvoorbeeld ook Adnan Januzaj aan PSV gelinkt. De Belgische rechtsbuiten zit zonder club nadat hij afgelopen zomer vertrok bij Real Sociedad. De link met de 27-jarige Januzaj is mogelijk gelegd vanwege de zware blessure van Noni Madueke. Met het oog op mogelijke deelname aan de Champions League is extra ervaring wenselijk. De grote vraag is echter of Januzaj financieel wel haalbaar is.