Jürgen Locadia verrast en trekt naar Iran

De loopbaan van Jürgen Locadia krijgt opnieuw een bijzondere wending. De 28-jarige aanvaller gaat namelijk aan de slag in Iran. Topclub Persepolis FC is zijn nieuwe werkgever.

Het zorgt opnieuw voor een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. De aanvaller maakte eerder indruk bij PSV en maakte voor zeventien miljoen euro de overstap naar Brighton Hove & Albion. Locadia verloor al snel zijn basisplaats en werd verhuurd aan het Duitse Hoffenheim en later het Amerikaanse FC Cincinnati. Ook in de Bundesliga en MLS maakte Locadia geen goede beurt. Begin dit jaar dook Locadia vervolgens op bij VfL Bochum. En ook dat avontuur mislukte hopeloos.

Deze transferperiode, en met een transfervrije status, had Locadia de kans om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen bij NEC. De ploeg uit Nijmegen had Locadia graag aan de selectie toegevoegd maar werd te lang aan het lijntje gehouden. Hierop besloot NEC de stekker uit de onderhandelingen te halen. Nu gaat Locadia dus aan de slag in Iran. Daar zal ongetwijfeld een vorstelijk salaris voor hem klaar liggen.

https://twitter.com/PersepolisFC/status/1557985592301993986