KNVB blikt met fantastische video vooruit op kraker tegen Argentinië

Het mag duidelijk zijn. Vanavond om 20.00 uur staat de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië op het programma. Wordt het het laatste kunstje voor Lionel Messi of juist bondscoach Louis van Gaal op een mondiaal eindtoernooi?

Vijf keer werd de wedstrijd al gespeeld. Voor het eerst op het WK van 1974 toen Oranje overtuigend in West-Duitsland won. Daarna volgde de finale in 1978 toen Oranje in de verlenging verloor. Twintig jaar later, in 1998, won Oranje opnieuw van Argentinië door een wereldgoal van Dennis Bergkamp. Daarna volgden nog doelpuntloze gelijke spelen in 2006 (Duitsland) en 2014 (Brazilië). Oranje verloor nog nooit in de reguliere speeltijd maar moest in de verlenging / strafschoppen wel twee keer het hoofd buigen.

Vanavond wordt de zesde keer. Nederland – Argentinië mag met recht een WK-klassieker worden genoemd. Slechts twee duels werden vaker op een WK gespeeld. Het gaat om Brazilië – Zweden en Duitsland – Argentinië. Beide duels werden zeven keer op een WK voetbal gespeeld.

De KNVB blikt via haar Twitter account OnsOranje dan ook vooruit met een fantastische video op dit treffen.