Leandro Bacuna opnieuw aan de slag in Championship

Het wachten wordt beloond. Leandro Bacuna maakt het seizoen af bij Watford. De 41-voudig international van Curacao was de afgelopen maanden clubloos nadat zijn contract bij Cardiff City was afgelopen. Bacuna was al een aantal weken op proef bij de Championship club en verdiende nu dus ook een cotnract.

De 31-jarige Bacuna maakte in 2013 de overstap van FC Groningen naar Aston Villa. Bacuna speelde later voor Reading en Cardiff City. In totaal speelde Bacuna naast 109 duels in de Eredivisie en 96 duels in de Premier League ook 188 duels in de Championship. En als het aan Watford en Bacuna ligt komen er daar nog wel een aantal bij.

Watford degradeerde het afgelopen seizoen uit de Premier League. Het strijdt dit seizoen nog volop om promotie. Het elftal van manager Slaven Bilic staat vijfde in de Championship op slechts twee punten van nummer drie Blackburn Rovers. De nummers één en twee promoveren rechtstreeks, terwijl de nummers drie tot en met zes de playoffs voor promotie gaan spelen.

Bekende namen in de selectie van Watford zijn de aanvaller João Pedro en Ismaïla Sarr. Voor Nederlandse voetbalfans zullen ook de namen van reservedoelman Maduka Okoye (ex-Sparta) en verdediger William Troost-Ekong bekend voor komen. Troost-Ekong werd geboren in Haarlem maar speelde nagenoeg zijn loopbaan in het buitenland. De centrale verdediger kwam afgelopen zomer over van Udinese dat net als Watford deel uitmaakt van het Pozzo voetbalimperium. Naast Watford en Udinese is ook Granada onderdeel van deze groep.