Lionel Messi loopt verder weg van Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo kroonde zich dit WK tot de eerste speler ooit die op vijf verschillende wereldkampioenschappen scoorde. De Portugese topscorer aller tijden vertrok inmiddels al samen met zijn familie in een privévliegtuig naar huis. Lionel Messi is nog steeds in Qatar actief en speelt zondag de finale tegen Marokko of Frankrijk.

De 37-jarige Ronaldo scoorde 8 keer in 22 WK-duels. Dat deed hij op vijf verschillende toernooien. Het begon voor Ronaldo op het WK van 2006 met een goal tegen Iran, om vier jaar later in Zuid Afrika (WK 2010) eenmaal te scoren tegen Noord Korea. Ook in 2014 scoorde hij eenmaal. Ditmaal tegen Ghana. Op het WK van 2018 scoorde hij vier keer, waarvan drie tegen aartsrivaal Spanje. Opvallend genoeg scoorde Cristiano Ronaldo alleen WK goals tijdens groepsduels. Ronaldo kwam ook dit WK in de knockout fase niet tot scoren. Als invaller scoorde hij niet in de 6-1 overwinning van Portugal op Zwitserland. Vervolgens kwam Portugal niet tot scoren tegen Marokko. Ook hier kwam Ronaldo als invaller binnen de lijnen maar scoorde hij dus niet.

Pelé, Uwe Seeler, Miroslav Klose en Lionel Messi kwamen niet verder dan doelpunten op ‘slechts’ vier WK’s. Daarbij moet wel worden gesteld dat na dit WK ook Messi in de knockout fase tot scoren kwam. Net zoals Pelé, Seeler en klose. Voorafgaand aan dit WK hadden zowel Ronaldo als zijn grote sportieve rivaal Messi nog niet gescoord na de groepsfase. Messi maakte daar dit toernooi korte metten mee door te scoren tegen Australië, Nederland én Kroatië. Daarmee staat de teller dus op drie goals in de knockout fase van een WK. Daarnaast haalt Messi voor de tweede keer de WK-finale en strijdt hij nog op de topscorerstitel. Met zijn goals in Qatar In totaal staat Messi nu op 11 goals in 25 WK-duels. Het zijn allemaal weer tegenargumenten in de strijd tussen Messi en CR7 fanboys.

Het is haast uitgesloten dat Messi het record van Ronaldo (scoren op 5 WK’s) nog gaat aanvallen. De Argentijn is inmiddels ook al 35 jaar. et liefst sluit Messi immers af met een WK-titel met Argentinië. Toch houden we nog een kleine slag om de arm. Inter Miami zou Messi graag komend seizoen willen verleiden voor een overstap naar de Major League Soccer. Messi is dan al op de juiste plek. Het WK 2026 wordt immers gehouden in de Verenigde Staten.