Liverpool breekt PSV-record voor Cody Gakpo

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Cody Gakpo vervolgt zijn loopbaan in de Premier League. Waar Manchester United lange tijd de beste papieren leek te hebben was het Liverpool dat er met de international vandoor zal gaan. De 23-jarige aanvaller wordt daarmee een ploeggenoot van Virgil van Dijk.

Naar verluidt zou het telefoontje van Van Dijk aan Gakpo doorslaggevend zijn geweest. Ook het doortastende van Liverpool zal in het voordeel spreken. Het Manchester United van Erik ten Hag had al langer interesse maar werd nooit echt concreet. Dat zal alles te maken hebben met de aanstaande overname van de Mancunians. De huidige eigenaar, de familie Glazer, zal om die reden geen grote investeringen willen doen. En dat is Gakpo wel.

Cody Gakpo gaat namelijk de boeken in als de duurste uitgaande transfer ooit. PSV incasseert een recordbedrag. Hoeveel precies is onbekend. Het oude record stond op naam van Hirving Lozano. De Mexicaans international verruilde PSV voor Napoli voor 45 miljoen euro. De transfer is nog onder voorbehoud van een medische keuring. Mogelijk dat daarna ook meer duidelijk wordt over de transfersom. Duidelijk is wel dat Gakpo met zijn goede spel op het WK in Qatar het laatste zetje voor een transfer gaf.

Volgens De Telegraaf gaat PSV zelf ook weer de transfermarkt op. Jesper Karlsson (AZ) en Viktor Tsygankov (Dinamo Kiev) gelden als de belangrijkste kandidaten. Voor Karlsson moet een flinke transfersom worden betaald terwijl Tsygankov in de zomer uit zijn contract bij Dinamo Kiev gaat lopen.

Liverpool had dringend behoefte aan vers bloed. Afgelopen zomer vertrok Sadio Mané. De beoogde vervangers Diogo Jota en Luis Duiz raakten in de tussentijd geblesseerd. Beide worden pas weer in maart verwacht.