Luc Castaignos op zoek naar nieuwe club

Krijgt Luc Castaignos nog een nieuwe kans in het betaald voetbal? De 29-jarige aanvaller zit zonder club nadat hij vorige maand zijn contract bij het Griekse OFI Kreta liet ontbinden. Op het Griekse vakantie-eiland had hij nog een contract tot de zomer van 2023.

De loopbaan van Castaignos begon veelbelovend. Bij een financieel geplaagd Feyenoord greep de spits zijn kans in het seizoen 2010/2011. Het leverde direct een miljoenentransfer op naar de Italiaanse topclub Internazionale. Later was het ambitieuze FC Twente dat eveneens miljoenen betaalde. Via Enschede zou in 2015 de overstap maken naar Eintracht Frankfurt. Daarna werd er verder versneld. Castaignos was daarna actief voor Vitesse, Sporting Lissabon en het Koreaanse Gyeongnam FC.

In januari 2021 maakte Castaignos transfervrij de overstap van Zuid Korea naar Griekenland. De voormalig jeugdinternational kwam op Kreta in de Griekse Super League nauwelijks tot scoren. Nu anderhalf jaar later vertrekt Castaignos dus enigszins via de achterdeur.

Aantal Nederlanders in Super League slinkt

Na het vertrek van Castaignos en eerder al Boy Waterman (PSV) en Jonathan de Guzman (Sparta) staat er nog één Nederlandse speler onder contract bij OFI Kreta. Mike van Duinen mag OFI Kreta ook verlaten. De dertigjarige aanvaller ligt nog tot de zomer van 2024 op Kreta vast.

Met een mogelijk vertrek van Van Duinen is de kans dan ook zeer groot dat het Griekse Super League seizoen niet met 6 maar met 5 landgenoten van start zal gaan. Naast Mike van Duinen staan in Griekenland nog Garry Rodriques (Olympiakos), Diego Biseswar (PAOK Saloniki), Bart Schenkeveld (Panathinaikos), Tom van Weert (Volos NPS) en Daan Rienstra (PAS Giannina).