Luciano Narsingh duikt op in Poolse competitie

Luciano Narsingh heeft weer een club. De voormalig international (19 caps) is namelijk opgedoken in Polen. Narsingh gaat spelen bij Miedz Legnica. Bij de promovendus lag een eenjarig contract voor hem klaar.

De loopbaan van de inmiddels 31-jarige Narsingh zit al een tijdje op een dood spoor. De buitenspeler maakte eerder in zijn loopbaan indruk bij SC Heerenveen en PSV. Daarna volgde de overstap naar Swansea City. Veelvuldig blessureleed zorgde er in Wales al snel voor dat hij steeds verder buiten beeld raakte. Ook periodes bij Feyenoord (2019-2021) en FC Twente (2021) leverden niet het gewenste resultaat. In de zomer van 2021 kwam hij zelfs zonder club te zitten.

Na ruim een half jaar zonder club dook hij in februari 2022 op bij Sydney FC. Ook in Australië was hij in de A-League en de Aziatische variant van de Champions League geen vaste waarde. Narsingh werd voornamelijk als invaller gebruikt. Het is dan ook niet gek dat Narsingh na ruim een half jaar al weer uit Down Under vertrekt naar Polen. Sydney FC liet hem ondanks een doorlopend contract transfervrij naar Miedz Legnica vertrekken.

Naast Narsingh staat bij de Poolse club ook linksback Jurich Carolina onder contract. De international van Curacao speelt sinds februari 2020 in Polen. Aanvankelijk voor Stomil Olsztyn en sinds 2021 voor Miedz Legnica. Afgelopen weekend is de Ekstraklasa, het hoogste niveau van Polen, gestart. Miedz Legnica begon met een uitwedstrijd bij Radomiak Radom en speelde met 1-1 gelijk.

De Poolse Ekstraklasa heeft zo toch nog een aardig Nederlands tintje. John van den Brom is trainer van topclub Lech Poznan. Carolina en Narsingh staan onder contract bij Miedz Legnica, terwijl Saïd Hamulic speelt bij Stal Mielec.