Maleisië wil Jong Sparta verdediger international maken

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Het blijven altijd verhalen uit een jongensboek. Een volstrekt onbekende speler die in het buitenland furore maakt of juist een interlandcarrière bij een exotisch land aangaat. Volgens Maleisische media onderzoek de voetbalbond in dat land de mogelijkheid om Dylan van Wageningen speelgerechtigd te krijgen voor het nationale team.

De negentienjarige Van Wageningen is dit seizoen bij Jong Sparta een basiskracht in de Jack’s League, de Tweede Divisie. Inmiddels staat de teller op 16 duels. Nu lonkt er een interlandloopbaan bij Maleisië. Dat heeft alles te maken met zijn grootvader die in het Aziatische land is opgegroeid. Diverse media in het land melden de interesse. Het leidt op de social media accounts van Dylan van Wageningen al tot de nodige reacties uit Maleisië.

De nationale bond van Maleisië zoekt steeds vaker naar versterking in Europa. Het mooiste voorbeeld is Dion Cools. De voormalig Belgisch jeugdinternational speelde inmiddels al 12 keer voor het nationale team van Maleisië . Cools werd echter geboren in het Aziatische land maar groeide op in België. Na OH Leuven, Club Brugge, FC Midtjylland en Zulte Waregem stapte hij in september transfervrij over naar hert Tsjechische Jablonec.

https://www.instagram.com/p/ClpmCYEvdgh/