Mario Götze met Duitsland naar WK in Qatar

Goed nieuws voor Mario Götze. De voormalig speler van PSV is opgenomen in de Duitse WK-selectie. In 2017 speelde de middenvelder zijn laatste interland voor ‘die Mannschaft’. Götze verruilde deze zomer PSV voor Eintracht Frankfurt. Ook in de Bundesliga en Champions League maakt Götze een prima indruk. En dat is dus ook bondscoach Hansi Flick opgevallen.

 ‘Ik kan alleen maar zeggen dat Mario helemaal blij is er weer bij te zijn’, aldus bondscoach Hansi Flick, ‘en wij verheugen ons op hem. We weten allemaal dat Mario een geniale speler is met grootse ingevingen dat zie je in elke wedstrijd. Hij is topfit, hij kan ook drie keer in en week negentig minuten spelen. En daarbij is hij ook nog een geniale voetballer en een mooi mens.’

De teller van Götze staat sinds 2017 al op 61 interlands. In het hart van Duitse voetbalfans kan Götze niet meer stuk sinds zijn winnende goal op het WK van 2014. Götze is in de Duitse selectie niet de meest verrassende naam. Dat is namelijk de pas zeventienjarige Youssoufa Moukoko. De jonge aanvaller van Borussia Dortmund moet zijn debuut voor Duitsland nog maken. Moukoko kwam in beeld na blessures van Timo Werner (RB Leipzig) en Lukas Nmecha (VfL Wolfsburg). Ook de topscorer van de Bundesliga Niclas Füllkrug (Werder Bemen) werd om die reden voor het eerst opgeroepen.
Bekende namen in de Mannschaft zijn Manuel Neuer, Antonio Rüdiger en Thomas Müller. Duitsland neemt het in Qatar op tegen Spanje, Costa Rica en Japan. Duitsland en Spanje zullen vermoedelijk gaan strijden om de eerste plaats in Groep E.