‘Marokko vindt in ervaren Italiaan nieuwe bondscoach’

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Het moet wel heel raar lopen wil Marokko niet met Walter Mazzari naar het WK in Qatar gaan. De Italiaan is volgens diverse Marokkaanse media dichtbij een akkoord om de nieuwe bondscoach van het Noord-Afrikaanse land te worden.

Mazzari moet in Marokko de opvolger worden van Vahid Halilhodzic. De Bosnische oefenmeester lag totaal niet goed in de Marokkaanse selectie. Sterspelers, waaronder ook Hakim Ziyech, konden niet met Halilhodziz door één deur. De Marokkaanse bond FRMF besloot dan ook nog enkele maanden voor de start van het WK in Qatar met de ervaren Halilhodzic te breken.

Nu gaat Marokko dus op de Italiaanse toer. Walter Mazzari is de naam. De Italiaanse oefenmeester heeft een rijk CV met onder andere Sampdoria, Napoli, Inter, Watford en Torino achter zijn naam. De zestigjarige Mazzari zit sinds mei dit jaar zonder club. Cagliari besloot toen van hem afscheid te nemen. De verwachting is dat Mazzari snel zal worden gepresenteerd. Vermoedelijk is er dan ook direct een rol voor Adil Ramzi. De voormalig international én huidig Jong PSV trainer is al benaderd.

Marokko is op het WK in Qatar ingedeeld in groep F. Hierin treft Marokko met Kroatië, België en Canada fors wat tegenstand. Toch zijn de verwachtingen onder de Atlas Lions fans weer torenhoog. Zeker wanner Hakim Ziyech weer zal aansluiten.

https://twitter.com/MaghribFoot/status/1559584602565627906