Middenvelder verrast PSV en zet punt achter loopbaan

Opvallend nieuws uit Eindhoven. Tegenover de aanstaande komst van Joey Veerman gaat een andere middenvelder vertrekken. Of beter gezegd stoppen. Davy Pröpper (30) heeft ondanks een doorlopend contract bij PSV besloten te stoppen met profvoetbal.

Pröpper keerde afgelopen zomer terug van een avontuur in de Premier League met Brighton Hove & Albion. Naar nu blijkt was dat al een stap om het plezier in voetbal weer terug te vinden. De dertigjarige middenvelder op de website van PSV: “In de periode dat ik in het buitenland zat, merkte ik dat ik het plezier in het voetbal langzaam verloor. Ik vond het ontzettend lastig de discipline op te brengen die nodig is om optimaal te presteren en mijn leven helemaal te laten bepalen door het drukke voetbalschema. De coronaperiode en het gebrek aan bezoek van familie en vrienden heeft mij toen ook geen goed gedaan. ”

De middenvelder keerde dus terug naar Eindhoven maar kwam al snel tot dezelfde conclusie. Pröpper: “Ik ben de club heel erg dankbaar dat ze me hebben gehaald deze zomer. Ik hoopte dat met mijn terugkeer naar Nederland ook het plezier in het voetbal weer zou terugkomen. Helaas is dat niet zo gemakkelijk gebleken, mede omdat ik mij niet comfortabel voel in de voetbalcultuur. Toch heb ik me er al lang aan aangepast en soms voor afgesloten. Dat wil ik nu niet meer en daarom ben ik er nu klaar mee.”

Pröpper vervolgt: “Ik ga  uitzoeken wat ik precies wil, waar mijn passies en interesses liggen en wat ik wil oppakken. Natuurlijk heb ik ook veel mooie momenten gehad die ik koester. Of ik het voetballen toch niet ga missen? We gaan het allemaal wel zien. Voor nu wil ik mijn gezin, familie en vrienden bedanken voor alle steun die ik van ze heb gekregen. Nu heb ik tijd om in hen te investeren.”

John de Jong, Directeur Voetbalzaken: “Natuurlijk hadden we gehoopt dat hij zijn steentje zou bijdragen aan nieuwe successen voor de club, maar ik waardeer zijn eerlijkheid. Zijn eerlijkheid naar de club, maar ook naar zichzelf. Daarom is PSV hem dankbaar voor wat hij heeft betekend voor de club in al die jaren en het kampioenschap dat we met hem hebben behaald.”

Pröpper kwam zeventien keer uit voor het Nederlands Elftal. Naast PSV en Brighton Hove & Albion speelde hij ook bij Vitesse.