Milan van Ewijk bij steeds meer clubs op de radar

Milan van Ewijk lijkt langzaam onhoudbaar te worden voor SC Heerenveen. De 22-jarige verdediger staat er in binnen- en buitenland goed op. SC Heerenveen zit rustig achterover. De rechtsback heeft in Friesland nog een contract tot de zomer van 2025.

Het verhaal is bekend. Van Ewijk zat in de jeugd van Feyenoord maar werd al op jonge leeftijd (15) niet goed genoeg bevonden. De verdediger knokte zich echter terug. Via het eerste elftal van de topamateurs van Excelsior M uit Maasluis trok hij naar ADO Den Haag. Na een verhuurperiode aan Cambuur keerde Van Ewijk terug naar ADO Den Haag. Een jaar later volgde al de overstap naar SC Heerenveen. Daar is Van Ewijk nu al anderhalf jaar een vaste waarde.

En nu lonkt al weer de volgende transfer. Voorzichtig wordt de verdediger in verband gebracht met Feyenoord. Dat heeft te maken met de blessure van Trauner en buitenlandse interesse in Geertruida. Ook een aantal Bundesliga clubs houden Van Ewijk in de gaten. Concreter is op dit moment de belangstelling van Millwall FC. De huidige nummer zes van de Championship wil tot het einde van het seizoen strijden om promotie naar de Premier League. Daar wil Millwall ook de portemonnee voor trekken. Nu Zian Flemming wekelijks het verschil maakt, moet Van Ewijk de tweede Nederlandse speler gaan worden.

De grote vraag is of Van Ewijk een overstap naar Millwall zal willen wagen. Het salaris zal in Londen ongetwijfeld goed zijn. Tegelijkertijd moet Millwall vermoedelijk via de playoffs promotie gaan bewerkstelligen en dat zal een hele opgave zijn. En de verschillen zijn in de Championship klein. Het verschil tussen nummer zes Millwall en nummer zestien Reading is slechts drie punten. Tegelijkertijd lijken de nummers 1 en 2, Burnley en Sheffield United, uit zicht. Beide hebben een voorsprong van 12 punten.