NAC Breda profiteert opnieuw van netwerk Ton Lokhoff

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Ton Lokhoff keerde deze zomer terug bij NAC Breda. Niet in zijn eerdere functie als technisch directeur maar als assistent-trainer. Ondanks die move lijkt de Parel van het Zuiden opnieuw te putten uit het netwerk van Lokhoff. De club huurt namelijk twee spelers van VfL Wolfsburg, een oude werkgever van Lokhoff.

NAC huurt centrale verdediger Anselmo Garcia Mac Nulty en linksback Fabio Di Michele Sanchez voor één seizoen van de Bundesliga club.  Beide spelers kwamen afgelopen jaar uit voor Wolfsburg Onder 19. Anselmo Garcia Mac Nulty verruilde eerder de jeugdopleiding van Betis Sevilla voor Wolfsburg. Mac Nulty is jeugdinternational van Ierland, zijn moeder is van Ierse komaf. De Michele Sanchez heeft juist Duits en Italiaans bloed.

Technisch directeur Eric Hellemons op de website van NAC Breda: “Met Anselmo en Fabio halen we twee zeer getalenteerde spelers uit een goede voetbalopleiding. Anselmo is een sterke centrale verdediger, Fabio is een offensief ingestelde linksback. Beide spelers waren de afgelopen weken mee op trainingskamp met het eerste elftal van Wolfsburg. Zij kunnen dus direct aansluiten bij de groepstraining.”

Eerder deze transferperiode huurde NAC Breda al de boomlange Jesaja Herrmann van het Belgische KV Kortrijk. De 22-jarige aanvaller heeft namelijk een verleden bij Hannover ’96 en jawel VfL Wolfsburg. In tegenstelling tot het duo heeft NAC Breda bij Herrmann wel een optie tot koop bedongen.