NEC zet in op sensationele terugkeer Cillessen

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Via NEC naar de WK-selectie van het Nederlands Elftal. Het is volgens Gelderse media een reële optie voor Jasper Cillessen. Omroep Gelderland en De Gelderlander claimen dat NEC druk bezig is haar verloren zoon naar Nijmegen te halen. Ook Spaanse media melden de serieuze belangstelling van NEC. Tegelijkertijd zou er ook belangstelling van AZ sluimeren.

Jasper Cillessen zit op een dood spoor bij het Spaanse Valencia. De club uit de sinaasappelstad zou de doelman graag van haar loonlijst willen schrappen. Tegelijkertijd wil Cillessen in de nadagen van zijn loopbaan koste wat kost mee met het Nederlands Elftal. En de tijd dringt. Immers, het WK in Qatar is al in november van dit jaar.

NEC is de club waar Cillessen groot werd. De doelman doorliep bijna de gehele jeugdopleiding en maakte in het seizoen 2010-2011 zijn debuut voor NEC. Hij speelde er direct 31 duels in de Eredivisie. In de beginfase van het seizoen 2011-2012 maakte hij de overstap naar Ajax. In Amsterdam mocht hij zich in de luwte verder ontwikkelen. Na het vertrek van Maarten Stekelenburg greep de doelman direct zijn kans. In Amsterdam groeide hij tot basiskracht én international. De teller staat op 63 interlands voor Oranje.

De inmiddels 33-jarige Cillesen speelt al sinds de zomer van 2016 in Spanje. In eerste instantie was hij de stand-in van Ter Stegen bij FC Barcelona. Bij de Spaanse topclub mocht hij voornamelijk opdraven in de Copa del Rey en in onbelangrijke Champions League duels. In 2019 volgde de overstap naar Valencia CF. Mede door blessures was Cillessen bij Valencia nooit onomstreden. In het seizoen 2019-2020 kwam hij nog tot 24 duels in La Liga. Daarna volgden seizoenen met respectievelijk 10 en 17 duels.

Terug op het oude nest

NEC en Valencia zijn het nagenoeg eens over een bescheiden transfersom. Cillessen lijkt zelf weer terug te willen keren op het oude nest en zal financieel water bij de wijn moeten doen. Ondanks die handreiking zal de ongetwijfeld grootverdiener gaan worden. De doelman ziet een terugkeer namelijk zitten. Miljardair én NEC-fan speelt een grote rol in de totstandkoming van de transfer. Net als Boekhoorn heeft ook Cllissen een ‘zwak’ voor NEC. In 2021 was Cillessen nog bij het promotiefeest van NEC. Dat was controversieel omdat hij niet veel later een coronabesmetting had en een Oranje-selectie moest laten schieten.

Het afgelopen seizoen was bij NEC de 28-jarige Mattijs Branderhorst eerste keus. De doelman lijkt met de komst van Cillessen (opnieuw) een stapje terug te moeten doen.