‘Nederland krijgt organisatie van Final Four van Nations League’

Na de zege 1-0 zege op België kan Nederland zich definitief opmaken voor de komst van de Final Four van de Nations League. De beste vier landen van Europa zullen in juni 2023 zo goed als zeker naar Nederland komen. De KNVB was volgens de NOS de enige voetbalbond van de geplaatste landen die de finales wilde organiseren.

De halve finales van de Final Four worden gespeeld op woensdag 14 en donderdag 15 juni. Op zondag 18 juni staan zowel de strijd om de derde plaats als de finale op de planning. De wedstrijden zullen worden gespeeld in Rotterdam (De Kuip) en Enschede (Grolsch Veste). Ook omdat zowel de Johan Cruijff ArenA en het Philips Stadion andere evenementen hebben. In Amsterdam komen komende zomer Bruce Springsteen, Harry Styles en Coldplay. In het Philips Stadion komt opnieuw Guus Meeuwis.

Vanwege de capaciteit van ruim 50.000 toeschouwers lijkt Rotterdam zowel de halve finale van Oranje als de finale te huisvesten. De Grolsch Veste biedt plaats aan 30.205 toeschouwers en krijgt de andere halve finale en de strijd om de derde plaats. Dat is vergelijkbaar met de finale van de Nations League in 2019. Toen Portugal host was van de Final Four speelde Oranje de halve finale in Guimarães. Nederland en Engeland namen het toen tegen elkaar op in het Estádio D. Afonso Henriques dat een capaciteit heeft van 30.000. Later verloor Oranje in Porto de finale van gastland Portugal.

Op dit moment is naast Nederland alleen Kroatië verzekerd van de UEFA Nations League Final Four. De laatste twee plaatsen worden vandaag en morgen nog duidelijk. Hongarije en Italië strijden vandaag in een onderling duel om een ifnaleplaats. Dinsdag nemen Portugal en Spanje het tegen elkaar op. Ook dan is de inzet de Final Four.

1 Trackback / Pingback

  1. ‘Nederland krijgt organisatie van Final Four van Nations League’ | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.