‘Nederlandse aanvaller in Zweedse dienst op weg naar Turkije’

Anthony van den Hurk lijkt het Zweedse Helsingborg deze transferperiode te gaan verlaten. Helsingborg draait een moeilijk seizoen en Van den Hurk werd eerder deze maand zelfs uit de selectie gezet. Opvallend, tot voor kort was de 29-jarige Van den Hurk nog aanvoerder. Het Turkse Çaykur Rizespor lijkt nu uitkomst te bieden, zo melden media in Zweden en Turkije.

In 2021 was Van den Hurk nog de belangrijkste speler van Helsingborg. Het leverde een directe terugkeer naar de Allsvenskan op. Met 17 goals in 25 duels kroonde de international van Curacao zich namelijk tot topscorer, en mede hierdoor kon Helsingborg weer weg uit de Superettan. In 2022 gaat het allemaal wat minder voor Van den Hurk. Slechts 3 goals in 14 duels in de Allvenskan. En opnieuw is Helsingborg onderin te vinden. Het staat op een vijftiende plaats. Alleen GIF Sundsvall wist nog minder punten te vergaten.

Çaykur Rizespor was jarenlang actief op het hoogste niveau van Turkije, de Super Lig. Afgelopen seizoen degradeerde het naar de 1. Lig met de ambitie om zo snel mogelijk terug te keren de Super Lig. Spelers als doelman Gökhan Akkan en aanvaller Yannick Bolasie zijn de club trouw gebleven. Op de eerste speeldag wist Çaykur Rizespor niet voorbij Ankara Keciörengücü te komen. Het treffen eindigde in 1-1. Komend weekend wacht Denizlispor. Het kan de goals van Van den Hurk dan al goed goed gebruiken.

Goals, goals, goals

Van den Hurk stond jarenlang te boek als één van de grootste talenten in de opleiding van PSV. Tot een doorbraak kwam het niet. Via FC Den Bosch kwam hij alsnog in het profvoetbal terecht. Bij FC Eindhoven en later MVV liet hij duidelijk zien een neusje voor de goal te hebben met 76 goals op het tweede niveau in Nederland als gevold. In maart 2020 leverde hem dat een transfer naar Zweden op. Anthony van den Hurk is daarnaast ook international van Curacao. Hij kwam al vijf keer uit voor het eiland.