Nieuw buitenlands avontuur voor Timo Letschert

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Timo Letschert heeft weer een nieuwe club. Na avonturen in Italië en Duitsland gaat de verdediger nu aan de slag in Denemarken. Het Deense Lyngby wordt namelijk de nieuwe werkgever voor de 29-jarige verdediger. Letschert had de voorbije periode een transfervrije status.

Letschert verdiende een contract na een succesvolle trainingsstage. Opvallend genoeg tekende Letschert maar een contract tot het einde van dit jaar. Dat zal alles te maken hebben met het feit dat promovendus Lyngby BK vecht tegen degradatie. Na elf duels staat de club op de twaalfde en daarmee laatste plaats in de Superligaen. Het heeft pas vier punten. De achterstand op het AaB van Lars Kramer is zes punten, op Brondby is dat acht punten. Afgelopen weken deelden Lyngby en Brondby de punten bij een doelpuntrijk 3-3 gelijkspel. Met Andreas Bjelland (34) en Alfreð Finnbogason (33) beschikt Lyngby sinds het begin van het seizoen over meer spelers met Eredivisie ervaring. Bjelland is door een zware blessure tot het einde van het seizoen uitgeschakeld. Letschert wordt mogelijk gezien als zijn (tijdelijke) vervanger.

Voor Letschert is het dus een nieuw buitenlands avontuur. In zijn loopbaan kwam hij eerder uit voor FC Groningen, Roda JC, FC Utrecht, Sassuolo, Hamburger SV en AZ. In de zomer van 2022 stapte Letschert transfervrij over van HSV naar AZ. Daar raakte hij afgelopen seizoen buiten beeld nadat hij in conflict kwam met AZ-trainer Pascal Jansen. Aanleiding was een wisselbeurt tijdens FC Twente – AZ waar Letschert al na 23 minuten spelen naar de kant werd gehaald. Na die wedstrijd in september 2021 kwam Letschert niet meer voor AZ in actie. Letschert mist dus nog het nodige ritme.

Zes Nederlanders actief in Deense Superligaen

In de Superligaen zijn na de komst van Letschert nu zes Nederlandse voetballers actief. Naast Letschert (Lyngby) en Kramer (AaB) gaat het om Kevin Diks (FC Kopenhagen), Jelle Duin (Aarhus), Jay-Roy Grot en Clint Leemans (Viborg). Buiten voormalig Jong AZ speler Jelle Duin zijn alle andere Nederlandse voetballers basiskrachten. Het Viborg van Grot en Leemans is zelfs één van de verrassingen van dit seizoen. Het ‘kleine’ Viborg is terug te vinden op een derde plaats. Vorige maand kon het een bod van Dinamo Kiev op onze landgenoot Justin Lonwijk niet weigeren. Inmiddels speelt de middenvelder dan ook in Oekraïne.