Nieuw Engels avontuur voor Yanic Wildschut

Een nieuw buitenlands avontuur voor Yanic Wildschut. Niet voor het eerst in zijn loopbaan gaat de buitenspeler in Engeland aan de slag. Oxford United wordt de nieuwe werkgever van de viervoudig international van Suriname.

De dertigjarige Wildschut heeft een tweejarig contract getekend bij Oxford United. Die club komt uit in de League One, het derde niveau van Engeland. Oxford United neemt de aanvaller ondanks een doorlopend contract transfervrij over van het Bulgaarse CSKA Sofia. Oxford United hoopt net als de voorgaande seizoenen de stap te maken naar het Championship. The U’s eindigde het afgelopen seizoen als achtste. Dat

Wildschut heeft al heel wat clubs achter zijn naam staan. Eerder speelde hij bij PEC Zwolle, VVV Venlo, ADO Den Haag, SC Heerenveen, Middlesbrough, Wigan Athletic, Norwich City, Cardiff City, Bolton Wanderers en Maccabi Haifa. Het afgelopen seizoen kwam hij uit voor de Bulgaarse topclub CSKA Sofia.

Naast Wildschut komen nog twee andere Nederlanders komend seizoen uit in de League One. Het gaat om de twintigjarige Derek Agyakwa die de jeugd van Watford verruilde voor het eerste elftal van Port Vale, en Lewis Montsma. De centrale verdediger speelt al sinds 2020 bij Lincoln City waar hij een vaste waarde is. Sylla Sow vertrok juist na een teleurstellende periode bij Sheffield Wednesday. Komend seizoen is de voormalig speler van RKC actief bij De Graafschap.