Nieuw record voor Cristiano Ronaldo: scoren op 5 WK’s

Wereldkampioenen Voetbalquiz
Fotocredits History Of Soccer - https://historyofsoccer.info

Ondanks zijn clubloze status blijft Cristiano Ronaldo records scoren. De 37-jarige aanvaller scoorde in de 3-2 zege op Ghana en dat betekende een bijzonder record.

Met zijn openingsgoal tegen Ghana via een strafschop is Cristiano Ronaldo de eerste speler ooit die op vijf verschillende WK’s een goal scoorde. Pelé, Uwe Seeler, Miroslav Klose en Lionel Messi kwamen niet verder dan ‘slechts’ vier WK’s. In totaal scoorde Ronaldo acht WK-goals. Ter vergelijking, de absolute WK-topscorer is Miroslav Klose. De voormalig Duits international scoorde maar liefst 16 keer op een mondiale eindronde.

Het begon voor Ronaldo op het WK van 2006 met een goal tegen Iran, om vier jaar later in Zuid Afrika (WK 2010) eenmaal te scoren tegen Noord Korea. Ook in 2014 scoorde hij eenmaal. Ditmaal tegen Ghana. Op het WK van 2018 scoorde hij vier keer, waarvan drie tegen Spanje. Opvallend genoeg scoorde Cristiano Ronaldo alleen WK goals tijdens groepsduels.

Het is haast uitgesloten dat het record door Messi wordt geëvenaard. De Argentijn is inmiddels ook al 35 jaar. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat hij over 3.5 jaar nog een WK met Argentinië zal spelen. Het WK 2026 wordt gehouden in de Verenigde Staten.