Odenthal verruilt NEC voor Italiaans avontuur

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Een fraaie transfer voor Cas Odenthal. De twintigjarige verdediger trok na rondes van onderhandelingen verrassend genoeg de deur bij NEC dicht maar vind nu onderdak in Italië. Daar gaat hij spelen in de Serie B bij het zeer ambitieuze Como.

In het Noorden van het Italië lag voor de centrale verdediger een driejarig contract klaar. Daarmee profiteert de voormalig jeugdinternational optimaal van zijn transfervrije status. Odenthal kwam het afgelopen seizoen 28 keer in actie voor NEC in de Eredivisie. Eerder speelde hij al 38 keer in de Keuken Kampioen Divisie.

Het moet raar lopen wil Odenthal niet op korte termijn een hele bijzondere ploeggenoot krijgen. Cesc Fabegras staat namelijk op het punt om een contract bij Como te tekenen. De inmiddels 35-jarige Fabegras kan transfervrij de overstap maken van AS Monaco naar Como. Eerder speelde de 110-voudig Spaans international voor Arsenal, FC Barcelona en Chelsea. Sinds 2019 was hij actief in de Ligue 1 bij Monaco.

Het afgelopen seizoen eindigde Como 1907, zoals de club voluit heet, in de middenmoot van de Serie B. Twee jaar geleden speelde het echter nog in de Serie C, het derde niveau van Italië. Dat heeft alles te waken met de aanwezigheid van buitenlands geld. Het Indonesische miljardconcern Djarum is eigenaar van de club. Voormalig Chelsea speler en Engels international Dennis Wise is voorzitter.

https://twitter.com/Como_1907/status/1551961671127764994

Odenthal is dus niet langer transfervrij. Benieuwd welke Nederlandse spelers nog steeds transfervrij beschikbaar zijn voor jouw club? Check dan de Top 10 transfervrij Nederlandse spelers.