Oefeninterlands voor Curacao in Indonesië

Mentawai Islands, Indonesia on May 22, 2022 // Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool // SI202206080312 /

Een mooie trip voor het nationale team van Curacao. Het elftal van bondscoach Remko Bicentini speelt in september twee oefeninterlands tegen Indonesië.

In het voetbalgekke Indonesië speelt Curacao op twee verschillende locatie op Java. Op zaterdag 24 september wordt er allereerst gespeeld in het Gelora Bandung stadion. Een aantal dagen later, op dinsdag 27 september wordt er gespeeld in het Jakarta International stadion. Curacao maakte de afgelopen jaren een sprong op de FIFA ranglijsten. Inmiddels staat het op plek 84. Daarmee is Curacao de grote favoriet. Indonesië staat ‘slechts’ op plek 155. De FIFA-ranglijst wordt op dit moment afgesloten met San Marino die op plek 211 staat.

Bij Indonesië zal Marc Kok ongetwijfeld van de partij zijn. De 29-jarige middenvelder is geboren in Amsterdam, doorliep de jeugdopleiding van FC Utrecht, was actief in Schotland en Engeland maar is sinds 2017 actief in Indonesië.  Deze zomer maakte hij zijn debuut voor het nationale elftal van Indonesië.  De in Arnhem geboren Stefano Lilipaly is zelfs al augustus 2013 international.

Bekende namen in de selectie van Curacao zijn Eloy Room (Columbus Crew), Juninho Bacuna (Birmingham City), Kenji Gorré (Boavista) en Anthony van den Hurk (Caykur Rizepor). RKC Waalwijk is met Kevin Felida, Vurnon Anita en Juriën Gaari hofleverancier. Het wordt ook interessant of technisch adviseur Dean Gorré dan al mogelijke nieuwe internationals heeft weten te overtuigen. De afgelopen jaren zette Curacao nadrukkelijk in op het verleiden van in Nederland geboren profs die Antilliaanse roots hadden.

https://twitter.com/Gio2chat_world/status/1562790320257253377