Ook Ajax verwelkomt voormalig spelers op training

Credits: Marco Oomen Fotografie

Niet alleen bij Feyenoord maar ook bij Ajax houden een aantal oud-bekenden hun conditie op peil. Het gaat om oud-spelers die momenteel zonder club zitten. Als voormalig werkgever geeft Ajax ze nu de kans om hun conditie op peil te houden.

Waar bij Feyenoord recent Jean-Paul Boëtius zijn opwachting maakte op het trainingsveld, verwelkomt Ajax er zelfs twee. Het gaat om Ryan Babel en Pelle Clement. Wel met een nuance. Waar de transfervrije Boëtius traint en speelt bij de eerste selectie van Arne Slot, geldt dat bij Babel en Clement niet. Het duo zal voorlopig mee gaan trainen bij Jong Ajax dat onder leiding staat van John Heitinga. Eerder deze voorbereiding kreeg Carel Eiting al de mogelijkheid om bij de selectie van Heitinga te trainen.

De 35-jarige Babel zag zijn aflopende verbintenis bij de Turkse Galatasaray aflopen. Als vrij man hoopt Babel nog op een laatste uitdaging in zijn loopbaan. Babel doorliep de Ajax-jeugdopleiding, haalde het eerste elftal en verdiende een transfer naar Liverpool. De 69-voudig international speelde daarna bij Hoffenheim, opnieuw Ajax, Kasimpasa, Al Ain, Deportivo de La Coruña, Besiktas, Fulham, Galatasaray, wederom Ajax en sinds 2020 bleef hij in Turkije. Een vierde periode bij Ajax lijkt er uiteraard niet meer in te zitte.

Ook de 26-jarige Clement speelde in de Ajax-jeugd. Als speler van Jong Ajax volgde een transfer naar het Reading, waar op dat moment Jaap Stam de scepter zwaaide. Vervolgens speelde Clement jarenlang in de Eredivisie bij PEC Zwolle. De aanvallende middenvelder liet zijn contract deze zomer aflopen. Nu hoopt hij transfervrij op een nieuwe uitdaging.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1549043254271803392

De clubloze Ryan Babel en Pelle Clement behoren niet tot de VoetbalPlus.nl Top 10 van transfervrije Nederlandse spelers? Check hier wie wel de top tien hebben gehaald.