Opvallend: Janga vertrekt weer uit Cyprus

Rangelo Janga heeft razendsnel weer een transfer gemaakt. Deze zomer verruilde de dertigjarige aanvaller FC Astana definitief voor Apollon Limassol. Nu volgt alweer de overstap naar Roemenië waar CFR Cluj zijn volgende werkgever wordt. Cluj is het seizoen in Roemenië teleurstellend begonnen en ondernam actie.

Vol goede moed begon de international van Curacao het seizoen nog bij Apollon Limassol. De Cypriotische topclub huurde hem in het seizoen 2021-2022 van FC Astana en nam hem deze zomer ook definitief over. Voor de Cypriotische topclub maakte hij dit seizoen minuten in de voorrondes van de Champions League en Europa League. Olympiakos bleek in de laatste voorronde van de Europa League pas na strafschoppen te sterk. Janga tekende in het eerste duel tegen de Griekse grootmacht nog voor de enige treffer. Ook was hij als basisspeler betrokken bij de winst van de Cypriotische Supercup. Toch laat Apollon Limassol de aanvalsleider van Curacao vertrekken.

Eerder speelde Janga voor Willem II, Excelsior, Omonia Aradippou, FC Dordrecht, AS Trencin, KAA Gent, FC Lugano en NEC. Zijn transfer naar CFR Cluj betekent dat hij straks in 7 landen actief was. Naast Nederland en Cyprus zijn dat Slowakije, België, Kazachstan, Zwitserland en nu dus Roemenië.