PEC Zwolle bevestigt komst aanvaller

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

PEC Zwolle heeft haar eerste winterversterking binnen. De Blauwvingers huren Oussama Darfalou tot het einde van het seizoen van Vitesse. Daarmee krijgt trainer Dick Schreuder zijn gewenste aanvallende versterking. Schreuder werkte eerder al als assistent-trainer van Vitesse met Darfalou samen.

De 28-jarige aanvaller is sinds 2018 actief in Arnhem. Darfalou was in Arnhem nooit een onomstreden basiskracht. In het seizoen 2019-2020 stalde Vitesse de aanvaller uit Algerije bij VVV Venlo. Dit seizoen kwam Darfalou met name als invaller tot twaalf competitiewedstrijden voor Vitesse. Ook speelde hij mee in vier groepsduels in de Conference League.

Oussama Darfalou: “Ik kan heel kort zijn: ik wil voetballen en doelpunten maken. Bij Vitesse is er dit seizoen niet ieder weekend uitzicht op speeltijd voor mij. Ik ben dan ook blij dat ze mee wilden werken aan een verhuur en dat ik in Zwolle weer onder trainer Dick Schreuder mag werken. Van hem heb ik bij Vitesse in die paar maanden veel geleerd. Ik heb met de trainer gesproken en de opdracht is duidelijk, handhaving in de Eredivisie.”

Technisch manager Mike Willems op de website van PEC Zwolle:  “Oussama is een fysiek sterke spits die ontzettend doelgericht is. Dick heeft de afgelopen periode al intensief met hem samengewerkt en kent zijn kwaliteiten. Hij is topfit en wil PEC Zwolle in de Eredivisie houden. Daarmee komt dan ook direct Oussama zelf weer in de picture. Wij zijn unaniem overtuigd van zijn kwaliteiten.”

PEC Zwolle hoopt zich op korte termijn ook nog te versterken met Max de Waal. De aanvaller is met Jong Ajax actief in de Keuken Kampioen Divisie. Ajax is bereid mee te werken aan een tijdelijke overgang wanneer De Waal zijn contract in Amsterdam met een seizoen verlengd.