Pelle van Amersfoort keert terug naar Eredivisie

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Pelle van Amersfoort is eindelijk weer voetballer.  De aanvallende middenvelder zat het afgelopen half jaar zonder club. Na zijn aflopende contract bij de Poolse subtopper Cracovia Kraków werd er regelmatig geflirt, klopten er ook clubs aan, maar nergens was daar het goede gevoel of aanbod. Zijn oude club SC Heerenveen biedt nu uitkomst.

De 26-jarige Van Amersfoort tekende in Friesland een contract tot de zomer van 2025. Van Amersfoort op de website van SC Heerenveen: “Het voelt als thuiskomen. Ik heb altijd een goed gevoel bij de club gehad en heb Heerenveen ook dit seizoen van een afstandje gevolgd. Je merkt dat het enthousiasme rond de club is teruggekeerd. Er staat een team dat gas wil geven en dat de beuk erin gooit. Dat is ook waar het publiek hier van houdt. Ik hoop met mijn ervaring en karakter een goede bijdrage te kunnen leveren.”

Technisch manager Ferry de Haan: “Na Joost van Aken en Andries Noppert keert er wederom een zelf opgeleide speler terug op het oude nest. De komst van Pelle geeft ons aanvallend meer mogelijkheden en met zijn karakter en ervaring past hij ook goed bij deze groep. Na zijn vertrek uit Polen heeft hij voor zichzelf getraind om fit te blijven. Donderdag sluit hij direct aan bij de groep. We zijn blij dat Pelle weer speler van sc Heerenveen is.”

Van Amersfoort brak na zijn debuut in 2014 voor sc Heerenveen definitief door. In 2019 volgde de overstap naar de Poolse subtopper Cracovia Kraków. Hier maakte hij als aanvallende middenvelder indruk met 27 goals en 11 assists in 110 duels. Met Cracovia Kraków won hij zowel de Poolse beker als Supercup. In Friesland krijgt Van Amersfoort rugnummer 11.