Polen met Lewandowski en Feyenoord-middenvelder naar WK

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

De WK-selecties druppelen langzaam binnen. Natuurlijk is het voor de Oranje fan vooral wachten tot morgen wanneer Louis van Gaal zijn definitieve WK-selectie bekend zal maken. Feyenoord weet in ieder geval al dat het in Qatar vertegenwoordigd zal worden. Sebastian Szymanski behoort namelijk tot de 26-koppige selectie van Polen.

Sebastian Szymanski verruilde afgelopen zomer vanwege op huurbasis het Russische Dinamo Moskou voor Feyenoord. Dat heeft alles te maken met de oorlog in Oekraïne. De Poolse middenvelder lijkt daarom ook nooit meer naar Rusland terug te keren. Bij Feyenoord laat hij wekelijks zien tot de uitblinkers te horen. SC Heerenveen verdediger Pawel Bochniewicz haalde de laatste schifting niet. De verdediger behoorde wel tot de voorlopige selectie van 47 spelers, maar haalde de laatste 26 voor het WK niet. Bondscoach Czeslaw Michniewicz koos voor andere opties.

De absolute ster van Polen is zonder twijfel Robert Lewandowski. De aanvaller verruilde afgelopen zomer Bayern München voor FC Barcelona. Een andere bekende naam voor de Eredivisie is voormalig Ajax aanvaller Arkadiusz Milik (Juventus).

Polen begint het WK in Qatar op 22 november tegen Mexico. Daarnaast treft het Oost-Europese land in Qatar nog Saoedi-Arabië en  titelfavoriet Argentinië.