Rangers FC zet Giovanni van Bronckhorst op straat

Giovanni van Bronckhorst is niet langer de trainer van de Schotse topclub Rangers FC. De club uit Glasgow neemt per direct afscheid van de voormalig international.

De 47-jarige Van Bronckhorst stapte vorig jaar tussentijds in bij Rangers FC. Van Bronckhorst volgde op 18 november 2021 de vertrokken Steven Gerrard op. Onder leiding van ‘Gio’ won Rangers FC de Schotse beker. In de Schotse Premier League eindigde het met zes punten achterstand als tweede achter kampioen Celtic. Daarnaast haalde het de finale van de Europa League waar Eintracht Frankfurt uiteindelijk te sterk bleek. Dit seizoen haalde het ten koste van PSV de groepsfase van de Champions League.

Na de Champions League kwalificatie gingen de resultaten van Rangers FC bergafwaarts. De achterstand in de Schotse Premier League op aartsrivaal Celtic is al opgelopen tot negen punten. Daarnaast gaat Rangers FC de boeken in als de slechtste Champions League deelnemer ooit. In een poule met Napoli, Liverpool en Ajax eindigde het puntloos met een negatief doelsaldo van -20.

Na 68 duels als trainer van Rangers FC scheiden nu de wegen. Eerder was Van Bronckhorst als trainer actief bij Feyenoord (176 duels) en het Chinese Guangzhou City (23 duels). Het ligt voor de hand dat ook Roy Makaay (assistent), Dave Vos (assistent), Arno Philips (fysiek) en Yöri Bosschaart (video-analist) na Van Bronckhorst het veld moeten ruimen.