RKC Waalwijk heeft oud-bekende op proef

Manneshotit / Red Bull Content Pool

RKC Waalwijk wist zowel Juriën Gaari en Vurnon Anita alsnog voor de club te behouden. Beide spelers hadden in Waalwijk een aflopende verbintenis, liepen uit hun contract maar tekenden alsnog een nieuw eenjarig contract. RKC Waalwijk gaat het komende Eredivisie seizoen dus opnieuw in met de twee internationals van Curacao.

Mogelijk komt er ook een international van Suriname de gelederen versterken. RKC Waalwijk heeft namelijk op Florian Jozefzoon op proef.  De buitenspeler was eerder in het seizoen 2012-2013 actief in Waalwijk. Hij verdiende er een transfer naar PSV. De 31-jarige aanvaller zit zonder club nadat zijn contract bij het Franse Quevilly Rouen afgelopen zomer afliep. Voor die club speelde hij het afgelopen seizoen in de Ligue 2.

Jozefzoon heeft al heel wat mooie clubs achter zijn naam. De buitenspeler kwam eerder uit voor Ajax, NAC Breda, RKC Waalwijk, PSV,  Brentford, Derby County, Rotherham en meest recent dus Quevilly Rouen. Een mogelijke terugkeer naar de Eredivisie zou mogelijk leiden tot zijn honderdste duel op het hoogste niveau in Nederland. De teller staat nu op 99. In de Engelse Championship haalde hij die grens al eerder: 123 duels.