RKC Waalwijk vist opnieuw in transfervrije vijver

Credits: RKC Waalwijk

RKC Waalwijk roert zich opnieuw op de transfermarkt. En opnieuw in de vijver van transfervrije spelers. De Brabanders zijn er namelijk in geslaagd om Pelle Clement aan de selectie toe te voegen. De 26-jarige middenvelder tekende in Waalwijk een contract tot het einde van het seizoen 2022-2023. Clement zat sinds afgelopen zomer zonder contract nadat hij vertrok bij PEC Zwolle. Zijn conditie hield hij de afgelopen periode op peil bij Jong Ajax.

Clement doorliep de jeugdopleiding van Ajax. Hij schopte het uiteindelijk tot Jong Ajax. Het was Jaap Stam die hem naar het Engelse Reading meenam. Tussen 2019 en 2022 droeg Clement het shirt van PEC Zwolle. De middenvelder leek toe aan een volgende stap in zijn loopbaan. De subtop lonkte. Vitesse was concreet. Maar het is verrassend genoeg RKC Waalwijk dat er met de handtekening van Clement vandoor gaat.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld: ”Met Pelle voegen we een aanvallende middenvelder toe en versterken we hiermee de balans in onze selectie. We zijn blij dat Pelle voor ons gekozen heeft en kijken uit naar een succesvolle samenwerking.”

RKC Waalwijk is deze transferperiode bijzonder actief. Zo wist het Anita en Gaari alsnog voor de club te behouden nadat hun contract aanvankelijk waren afgelopen. Ook Kevin Felida (FC Den Bosch) en Florian Jozefzoon (Quevilly Rouen) kwamen de gelederen transfervrij versterken. Daarnaast verraste RKC Waalwijk met het aantrekken van de eveneens transfervrije Zakaria Bakkali. De Belgische middenvelder hoopt zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Bakkali stond eerder onder contract bij onder andere PSV, Valencia en Anderlecht.