SC Heerenveen vindt opvolger Veerman in Roemenië

SC Heerenveen hoopt op korte termijn een opvolger van de naar PSV vertrokken Joey Veerman te presenteren. De Telegraaf weet ook al wie Veerman in Friesland moet opvolgen. Zijn naam? Anas Tahiri.

De 26-jarige middenvelder maakte het afgelopen seizoen een goede indruk bij RKC Waalwijk. Hij groeide er zelfs uit tot aanvoerder. De Belgische middenvelder profiteerde deze zomer dan ook van zijn transfervrije status door een contract te tekenen bij de kampioen van Roemenië. Bij CFR Cluj ging het echter al snel bergafwaarts. Cluj werd uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League (Young Boys) en Europa League (Rode Ster Belgrado). Uiteindelijk kwam het terecht in de Conference League groep van AZ. Tahiri speelde in Europees verband alleen als invaller tegen voetbaldwerg Lincoln Red Imps FC (Gibraltar). In de Europa League en later Conference League niet in actie.

Ook in de Roemeense competitie werd zijn perspectief op speelminuten werd met de week kleiner. Door zijn gebrek aan speeltijd verloor hij ook het uitzicht op een eventuele selectie voor Marokko. Het was dan ook niet gek dat CFR Cluj en Tahiri het inmiddels eens zijn geworden over het ontbinden van zijn nog doorlopende contract. Hierdoor kan SC Heerenveen de middenvelder transfervrij vastleggen. In het Abe Lenstra Stadion ligt voor Tahiri een contract tot de zomer van 2024 klaar.