Serie B club van Cas Odenthal krijgt bekende aandeelhouder

Het Italiaanse Como 1907 heeft er een nieuwe aandeelhouder bij. Thierry Henry wordt onderdeel van het project dat uiteindelijk tot promotie naar de Serie A moet leiden. De assistent-bondscoach van België is net als Cesc Fabregas minderheids-aandeelhouder geworden. De meerderheid van de aandeel is nog steeds in handen van de Indonesische tabaksreus Djarum.

Het is onbekend hoeveel geld Henry in de club steekt. Er bestaat zelfs een mogelijkheid dat Henry de aandelen heeft gekregen om meer aandacht voor Como te creëren. Henry volgt in ieder geval het spoor van zijn oud-ploeggenoot Cesc Fabregas. De voormalig international van Spanje, inmiddels 35 jaar, zal zijn loopbaan bij de Serie B club gaan afsluiten. Deze zomer maakte hij transfervrij de overstap van AS Monaco naar Como.

De Noord-Italiaanse club haalde deze zomer ook Cas Odenthal. De verdediger maakte transfervrij de overstap van NEC naar Como. In de eerste drie competitieduels kwam 21-jarige Odenthal nog niet aan spelen toe. Deze week maakte het de komst van Patrick Cutrone bekend. Voor een onbekend geld bedrag werd de 24-jarige aanvaller overgenomen van Wolverhampton Wanderers. De Wolves betaalden in 2018 nog 19 miljoen euro aan AC Milan maar in Engeland wist hij niet door te breken.

Ondanks alle ambities is Como na drie competitieduels terug te vinden op de zeventiende plaats in de Serie B. Afgelopen weekend werd er thuis nog met 0-1 verloren van Brescia. De Serie B kent bovenal een groot aantal bekende namen. Wat te denken van Genoa, Cagliari, Parma en Venezia. Genoa wist eerder deze transferperiode Kevin Strootman te verwelkomen.