Sparta wil zaken doen met Krasnodar

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Sparta Rotterdam wil zich deze transferperiode versterken met Younes Namli. Dat meldt RTV Rijnmond. De Deen met Marokkaanse roots zit op een dood spoor bij het Russische FK Krasnodar.  De afgelopen twee jaar werd hij verhuurd aan het Amerikaanse Colorado Rapids. Nu mag hij opnieuw tijdelijk uit Rusland vertrekken.

De 27-jarige Namli  kwam in Nederland eerder uit voor SC Heerenveen en PEC Zwolle. Het was de huidige technisch directeur van Sparta, Gerard Nijkamp, die Namli eerder al wist te verleiden voor een overgang naar Zwolle. Daar maakte hij zoveel indruk dat FK Krasnodar hem in 2019 contracteerde. De afgelopen twee jaar speelde Namli op huurbasis in de Major League Soccer. Colorado Rapids besloot de optie tot koop uiteindelijk niet te lichten vanwege een enkelblessure.

Eerder wist Sparta al zaken te doen met FC Utrecht. Het nam de Spaanse aanvaller Adrián Dalmau definitief over. Maar Sparta wil als nummer zestien van de Eredivisie graag doorpakken. Namli past precies in dat plaatje. De middenvelder ligt in Rusland nog tot de zomer van 2023 vast.