Suriname op zoek naar nieuwe bondscoach

Suriname moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Slechts zeven maande na zijn aanstelling vertrek Stanley Menzo al weer bij Natio. De reden is ook duidelijk. Menzo gaat volgens het Surinaamse Waterkant opnieuw aan de slag in China waar een lucratief contract voor hem klaar ligt bij Beijing Guoan FC. Die club diende hij eerder al als jeugdtrainer.

De 58-jarige Menzo werd op 21 januari 2022 gepresenteerd als nieuwe bondscoach. Menzo was de vervanger van Dean Gorré, die inmiddels bondscoach van Curacao is. Wie de opvolger van Menzo gaat worden is niet bekend. Voorlopig zal assistent-bondscoach Roberto Gödeken de honneurs waarmaken. Ook Ryan Koolwijk zal vermoedelijk aanblijven.

Beijing Guoan Football Club speelt in de Chinese Super League en komt uit de hoofdstad Peking. Door de Chinese regelgeving zijn de absolute toppers vertrokken. De club moet het net als andere Super League teams vooral doen met Chinees talent. Het staat na dertiende wedstrijden op een tiende plaats. Bekendste speler is Samir Memisevic die tussen 2016 en 2020 nog voor FC Groningen speelde.