Telstar en De Graafschap eren Simon Kistemaker

Telstar en De Graafschap nemen het op 1 september tegen elkaar op. Inzet is de eerste editie van de Kist Cup. Het zal gaan om twee duels. Niet zonder reden. De wedstrijd is namelijk een ode aan een clublegende voor beide clubs: Simon Kistemaker. In een ver verleden was de in november overleden Kistemaker trainer bij beide clubs.

In samenwerking met bookmaker Unibet organiseren Telstar en De Graafschap nu dus De Kist voor het goede doel. Alle opbrengsten vanuit het evenement komen ten goede aan Support Casper en worden ingezet voor onderzoek naar alvleesklierkanker. De eerste wedstrijd van de Kist Cup wordt gespeeld om 20:00 uur in het BUKO-stadion.

Als trainer stond Kistemaker voor voetbal van ‘het meest knoestige, rauwe en ongecompliceerde soort’. Kistemaker was niet de trainer van data-analyse en moeilijke looplijnen, maar van simplistisch, aanvallend voetbal. Van snot op de bek en eerlijkheid voorop. Voetbal zoals voetbal hoort te zijn. Niet voor niets werd Kistemaker bij het 50-jarig jubileum van Telstar tot beste trainer uit de clubgeschiedenis benoemd. Daarnaast was Kistemaker van 1989 tot 1993 trainer van De Graafschap en maakte hij de club ongeslagen kampioen.

Naast de wedstrijd zullen er voorafgaand diverse activiteiten worden georganiseerd zoals een veiling met mooie items van beide clubs, de verkoop van Kist Cup-merchandise en een voorwedstrijd door de oud-teams van Telstar en De Graafschap. Het is nog onbekend wanneer het tweede duel gepland staat.