Timo Letschert gaat voor vierde buitenlandse avontuur

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Timo Letschert hoeft niet lang zonder club te zitten. De verdediger lijkt de volgende Nederlandse voetballer te worden die in de Koreaanse K-League te gaan spelen. Gwangju FC is druk bezig met zijn komst. De 29-jarige Letschert zou inmiddels al naar Zuid Korea zijn afgereisd.

Voor Letschert wordt het zijn vierde avontuur in het buitenland. Eerder was hij actief bij Sassuolo (Italië), Hamburger SV (Duitsland) en meest recent Lyngby (Denemarken). Tussendoor speelde Letschert nog bij FC Groningen, Roda JC, FC Utrecht en AZ. Bij die laatste club raakte hij in onmin bij AZ-trainer Pascal Jansen. Hierdoor kwam hij sinds september 2021 niet meer in actie voor AZ. De afgelopen maanden was hij actief bij Lyngby. Bij de Deense hekkensluiter startte Letschert in vijf van de mogelijke zeven duels als basiskracht. Toch kiezen beide partijen er nu voor om al weer uit elkaar te gaan.

Gwangju FC degradeerde eerder nog uit de K-League om binnen een jaar weer terug te keren. Letschert zal met Gwangju niet direct om de prijzen gaan spelen. Hiervoor zijn clubs als Jeonbuk Hyundai Motors, al sinds 2017 kampioen, en Ulsan Hyundai te sterk. Ook FC Seoul timmert aardig aan de weg.

In de 12 teams tellende Koreaanse K-League zijn komend seizoen ook Dave Bulthuis (Ulsan Hyundai) en Lars Veldwijk (Suwon FC) actief. Beide spelen al heel wat jaartjes in Zuid Korea. Dat geldt ook voor voormalig Vitesse speler Valeri Qazaishvili.