Transfervrije Van der Hart lijkt terug te keren in Eredivisie

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Opnieuw heeft een transfervrije Nederlandse speler een nieuwe club gevonden. Mickey van der Hart zat de afgelopen maanden zonder club nadat zijn contract bij de Poolse topclub Lech Poznan was afgelopen. Lange tijd leek Van der Hart zijn buitenlandse avontuur te vervolgen. Het is nu echter de Eredivisie geworden.

Bij FC Emmen ligt volgens Voetbal International namelijk een meerjarig contract klaar. De voormalig jeugdinternational lijkt op korte termijn te gaan tekenen. Het zijn volgens Voetbal International namelijk nog details die FC Emmen en Van der Hart scheiden. In Emmen zal hij de concurrentie moeten aangaan met Eric Oelschlägel. De Duitse doelman kwam afgelopen zomer transfervrij over van FC Utrecht. In de eerste drie duels stond de Duitse keeper onder de lat en incasseerde hij zeven goals.

Van der Hart was bij Lech Poznan sinds zijn komst in 2019, afgezien van een korte periode op de bank, van PEC Zwolle een vaste waarde. Het afgelopen seizoen kroonde hij zich zelfs tot Pools kampioen. Toch besloten beide partijen uit elkaar te gaan. Het betekende ook dat Van der Hart niet met de nieuwe Poznan trainer John van den Brom de voorrondes van de Champions League in ging. Inmiddels ligt Lech Poznan overigens op koer voor de groepsfase van de Conference League. Het Luxemburgse Dudelange moet een 2-0 nederlaag zien goed te maken.