Turks voetbal voortaan te zien op Ziggo Sport

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Een opsteker voor Ziggo Sport. Na het verlies van de liverechten van verschillende topcompetities én de Formule 1 heeft Ziggo Sport nu een doekje voor het bloeden. Met ingang van komend weekend zal het de Turkse Süper Lig gaan uitzenden. Zondag wordt Alanyaspor – Besiktas uitgezonden op Ziggo Sport Voetbal. Hopelijk met Weghorst en Fler an de aftrap.

Nieuwkomer Viaplay deelde eerder een harde tik uit aan Ziggo Sport. Zo gingen de Premier League en de Formule 1 naar de Scandinavische streamingdienst. Eerder haalde Viaplay juist de Bundesliga bij ESPN op. Tegelijkertijd bezit ESPN nog altijd de rechten voor alles rondom het Nederlandse voetbal, zoals de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de de KNVB Beker. Daarnaast heeft ESPN de uitzendrechten voor de Major League Soccer, Europa League, Conference League en de Zuid-Amerikaanse toernooien.

Ziggo Sport heeft nog altijd La Liga, met de publiekstrekkers FC Barcelona en Real Madrid, in handen. Ook beschikt het over de Ligue 1 en Serie A. Daarnaast heeft het ook de liverechten van de Champions League. Daarbij bokst het wel op tegen het open net, waar vaak ook de Nederlandse club(s) en later in het seizoen de toppers op te zien zijn. Daarnaast had Ziggo Sport nog een aantal kleinere competities, zoals die van Schotland, België en Portugal in handen. In dat rijtje komt nu ook de Süper Lig met Besiktas, Fenerbahce, Galatasaray en Trabzonspor.

Het seizoen 2022-2023 van de Süper Lig begint met de nodige Nederlandse voetballers. De meest bekende naam is Wout Weghorst. De aanvaller verruilde deze zomer Burnley voor Besiktas JK. Andere bekende namen zijn Stefano Denswil (Trabzonspor), Patrick van Aanholt (Galatasaray), Sherel Floranus (Antalyaspor), Leroy Fer (Alanyaspor), Ryan Donk en Jeffrey Bruma (beide Kasimpasa). Ook de in Nijmegen geboren Turks international Ferdi Kadioglu (Fenerbahce) is uiteraard van de partij.

1 Trackback / Pingback

  1. Turks voetbal voortaan te zien op Ziggo Sport | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.