Veldman nog altijd ongeslagen bij Anderlecht

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Pas 36 jaar is hij. Toch is Robin Veldman al hoofdtrainer bij de gevallen Belgische topclub Anderlecht. Onze landgenoot heeft geen achtergrond als profvoetballer. Net zoals bijvoorbeeld generatiegenoot Sjors Ultee (35).

Op 24 oktober werd hij door Paars Wit als opvolger van de ontslagen Felice Mazzù aangesteld. Inmiddels is Veldman al vier wedstrijden interim-trainer van Anderlecht. Onder leiding van Veldman verloor Anderlecht nog niet. In de Eerste Klasse A werd er met 4-2 gewonnen van KAS Eupen. Afgelopen weekend speelde het op de Bosuil met 0-0 gelijk tegen het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel.

Anderlecht onder Veldman nog ongeslagen

Tussendoor stonden er voor Anderlecht en Veldman ook nog twee duels in de groepsfase van de Conference League op het programma. In het eigen Lotto Park (voorheen Constant Vanden Stockstadion) werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen de Roemeense topclub FCSB. Vorige week donderdag werd in Denemarken met 0-2 afgerekend met Silkeborg IF. Hierdoor kwalificeerde Anderlecht zich achter West Ham United voor de knockoutfase van de Conference League. Hierin treft Anderlecht in februari de Bulgaarse topclub Ludogorets. Maar eerst wachten er nog de nodige wedstrijden in België. Donderdag wacht er voor Anderlecht een uitwedstrijd in de beker tegen KSK Lierse Kempenzonen.

Eerder was Veldman actief in de jeugdopleidingen van SC Heerenveen en Ajax. Sinds 2021 was Veldman actief in de opleiding van Anderlecht. Veldman was er tot voor kort verantwoordelijk voor het beloftenteam. Onder de naam RSCA Futures is het actief op het tweede niveau van Belgie, de Eerste klasse B.

Welke Nederlandse trainers gingen Veldman bij Anderlecht voor?

Veldman is niet de eerste Nederlandse trainer van Anderlecht. In de historie van Anderlecht was er zes keer eerder een Nederlandse trainer. Veldman is nu nummer zeven. Hans Croon (1975-1976), Arie Haan (1986-1987 en 1998), Aad de Mos (1989-1992), Johan Boskamp (1993-1997), John van den Brom (2012-2014) en Fred Rutten (2018-2019) gingen Veldman voor. Arie Haan en Johan Boskamp waren zelfs twee keer trainer van Paars-Wit. Sinds 2017 werd er geen prijs in Brussel gewonnen.