Viaplay groeit door Formule 1 en Premier League

Trent Alexander-Arnold en Virgil van Dijk poseren voor de auto van Max Verstappen van het Oracle Red Bull Racing team

Viaplay blijft aan populariteit groeien. In Nederland zijn inmiddels ruim 1 miljoen abonnees. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de Zweedse streamingdienst. De belangrijkste redenen? De televisierechten van de Formule 1 en Engelse Premier League in combinatie met de populariteit onder Nederlandse fans.

Viaplay had al de rechten van de Bundesliga. Daar kwamen dit seizoen de Formule 1 en Engelse Premier League bij. Het Zweedse Viaplay deelde hiermee een rake klap uit aan Ziggo, die de rechten de afgelopen jaren in haar bezit had. De dienst heeft 6,4 miljoen abonnees in Europa. Een groei van 78% ten opzichte van een jaar eerder. Voor het einde van het jaar is de ambitie om 7,3 miljoen abonnees te hebben. En dat moet lukken met de ambitie om snel uit te breiden naar andere landen. Eind 2023 moet Viaplay actief zijn in 21 landen. Vanaf begin volgende maand is Viaplay al actief in het Verenigd Koninkrijk. Hiervoor nam het moederbedrijf van Viaplay, Nordic Entertainment Group (NENT) afgelopen zomer al de Britse sportzender Premier Sports over.

Het is onbekend of Viaplay op korte termijn aast op nieuwe televisierechten. Vooralsnog komen er weinig rechten vrij. Zo ging Ziggo Sport afgelopen zomer nog lopen met de uitzendrechten van het Turkse voetbal. Daarnaast verlengde Ziggo Sport de samenwerking met La Liga voor het Spaanse voetbal tot de zomer van 2029. Alleen de rechten van de Serie A zouden nog beschikbaar komen.