Vitesse maakt komst van Oostenrijkse spits officieel

Vitesse keuken kampioen divisie

Vitesse heeft zich versterkt met de Oostenrijkse spits Adrian Grbić (25). Het nieuws hing al dagen in de lucht maar werd vandaag officieel aangekondigd. De aanvaller wordt gehuurd van het Franse FC Lorient en krijgt direct rugnummer 9. Bij Lorient, dat uitkomt in de Franse Ligue 1, ligt de aanvaller nog tot de zomer van 2025 vast.

Grbić is negenvoudig international van Oostenrijk. Naast de Oostenrijke nationaliteit heeft hij ook een Kroatisch paspoort. In zijn jonge jaren kwam hij uit voor de opleidingen van SC Wiener Viktoria, Rapid Wien en VfB Stuttgart. Daarna ging het rap. Hij maakte in Oostenrijk indruk voor Floridsdorfer AC en later SC Rheindorf Altach. Hij verdiende in 2019 een transfer naar het Franse Clermont Foot 63. Na 17 goals in 29 wedstrijden volgde een volgende transfer. Lorient was bereid om miljoenen voor hem neer te tellen.

Vitesse had na het tussentijdse vertrek van Julian von Moos (terug naar Basel) en Oussama Darfalou (verhuurd aan PEC Zwolle) behoefte aan een extra aanvaller. Marcel Klos op de website van Vitesse: “De komst van Adrian vergroot onze mogelijkheden en kwaliteiten in de aanvalslinie. Het feit dat we nog meestrijden op drie fronten maakt dat extra belangrijk. Adrian is fysiek sterk en heeft een behoorlijke lengte. Zijn schotkracht en technische vaardigheden vormen zijn belangrijkste wapens. Hij is een ander type dan onze andere aanvallers. Een echte targetman.”

Grbić: “Na anderhalf jaar in de Ligue 1 voelt dit voor mij als de juiste stap op het juiste moment, bij ook nog eens de juiste club. Vitesse heeft dit seizoen naam gemaakt op internationaal niveau, met de eerste Europese overwintering in de clubgeschiedenis. Dat maakte het voor mij nóg aantrekkelijker om voor deze club te kiezen. Ik ben een doelgerichte aanvaller met een goede trap in beide benen. Met mijn kracht en scorend vermogen hoop ik van waarde te zijn voor Vitesse.”