Vitesse wil snel nieuwe aanvaller presenteren

Vitesse keuken kampioen divisie

Vitesse hoopt op korte termijn een nieuwe aanvaller te presenteren. De komst van een extra spits is broodnodig. Vitesse verhuurde immers Oussama Darfalou aan PEC Zwolle. In het geruchtencircuit doet één naam nadrukkelijk de ronde.

Deze transferperiode zag Vitesse twee aanvallers vertrekken. Naast Darfalou werd namelijk Julian von Moos teruggestuurd naar FC Basel. Vitesse huurde de buitenspeler van de Zwitserse topclub maar hij kon geen basisplaats bemachtigen. Het bleef voor de aanvaller bij invalbeurten.

Nu moet er een nieuwe aanvaller komen. Liefst zo snel mogelijk. Danilo geldt als een belangrijke kandidaat. De Braziliaanse aanvaller zit bij Ajax op een dood spoor. Vorig jaar kwam hij op huurbasis van FC Twente veelvuldig tot scoren. Bij Ajax is voor de aanvaller geen toekomst. Haller en de gehuurde Brobbey krijgen de voorkeur. De grote vraag is of Vitesse daadwerkelijk slaagt in zijn komst.

“Het zou kunnen dat hij hier deze week al is”, glimlacht Letsch in gesprek met Omroep Gelderland zonder dat hij een naam wil noemen. “Maar de handtekening is nog niet gezet. Er is contact geweest met verschillende aanvallers. Een nieuwe spits is nodig voor deze selectie, want we willen wel een soort zelfde type spits terughalen die we dus nu niet meer hebben. Iemand met lengte en veel fysieke kracht.”