Voetbalsterren schitteren in WK commercials Nike en Adidas

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Het WK staat voor de deur. Dat betekent ook de nodige commercials. Natuurlijk kennen we in Nederland de mislukte commercial van Jumbo en de gevoelige boodschap van Albert Heijn. Ook de reuzen onder de sportmerken, Nike en Adidas pakken dat zo op hun eigen manier aan. Uiteraard met de nodige bekende namen.

Bekende voetballers mogen in de commercials van Adidas en Nike zeker niet ontbreken. In de ‘Family Reunion’ campagne van Adidas figureren Jude Bellingham, Pedri, Karim Benzema,  Lionel Messi, Heung-Min Son, Achraf Hakimi en Serge Gnabry. Daarnaast is er ook een rol weggelegd voor rapper Stormzy. Helaas zitten er in tegenstelling tot de campagne van Nike dus geen Nederlandse (ex)voetballers in de Adidas campagne

Ook Nike pakte in haar ‘Footballverse’ campagne uit met de nodige wereldsterren. De commercial doet denken aan vervlogen tijden dat Nike uitpakte met veel bekende namen. Zowel uit het heden, verleden als de toekomst. Zo zijn er rollen voor Cristiano Ronaldo Junior en Shane Kluivert. Uit het verleden zien we de Braziliaanse sterren Ronaldinho en Ronaldo maar ook onze eigen Edgar Davids. Ook zit er zowel een jonge als oudere Cristiano Ronaldo in. Daarnaast zijn er rollen voor Virgil van Dijk, Kylian Mbappé en Kevin de Bruijne. Ook de dames ontbreken niet. Zo is er een platform voor Alex Morgan, Carli Lloyd en Sam Kerr.

Update 17:00. Adidas lanceerde vandaag nog een extra campagne genaamd The Impossible Rondo die volledig rondom Lionel Messi is gemaakt. De commercial laat zowel de jonge als oude Messi zijn. Het waren sowieso drukke tijden voor Messi. De Argentijnse superster schittert namelijk ook in de WK-commercial van Pepsi.