Wanneer is de volgende WK wedstrijd van Oranje?

Fotocredits History Of Soccer - https://historyofsoccer.info

Het Nederlands Elftal is in Qatar groepswinnaar geworden. Na de zege op Senegal en het teleurstellende gelijkspel tegen Ecuador won de ploeg van bondscoach Louis van Gaal vandaag met 2-0 van gastland Qatar. Door dit resultaat eindigt Oranje nu dus als nummer één in Groep A.

De volgende tegenstander op het WK in Qatar komt uit Groep B. Het Nederlands Elftal treft zaterdag 3 december om 16.00 uur de nummer 2 van Groep B, of te wel de Verenigde Staten. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Khalifa Internationaal Stadion. Nederland speelde hier vorige week al tegen Ecuador (1-1). Ook in Groep B werd er in dit stadion gespeeld. Engeland won er met 6-2 van Iran maar de VS speelde er dus nog niet.

De beslissing in Groep B was na twee duels nog niet gevallen. Alle vier de landen maakten voorafgaand aan het derde duel nog kans op de eerste plaats. Koploper is op dit moment Engeland met 4 punten na twee duels. De ploeg van Gareth Southgate bracht het duel met een 3-0 zege op Wales op 7 punten. Op een tweede plaats eindigde de Verenigde Staten met 5 punten. Het speelde gelijk tegen Wales en Engeland. Vandaag won het door een goal van Christian Pulisic met 1-0 van aartsrivaal Iran.