Welke club had het slechtste doelsaldo ooit in de Champions League?

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Rangers FC gaat na gisteren de geschiedenisboeken in als de slechtste Champions League deelnemer ooit. Toch heeft de ploeg van Giovanni van Bronckhorst niet alle records in handen. Zo is opvallend genoeg het slechtste doelsaldo niet in handen van de Schotse topclub.

Rangers FC sloot de groepsfase van het seizoen 2022-2023 puntloos af en had een doelsaldo van -20. In het seizoen 2014-2015 had BATE Borisov het slechtste doelsaldo ooit. De Wit-Russische topclub had dat seizoen een doelsaldo van -22. Zo verloor het in haar eerste groepswedstrijd met 6-0 van FC Porto en verloor het haar derde duel op eigen veld met 0-7 van Shaktar Donetsk. Op bezoek bij Shaktar Donetsk werd nog eens met 5-0 verloren.

Toch is BATE Borisov niet de slechtste deelnemer ooit. In een poule met FC Porto, Shaktar Donetsk en Athletic Bilbao eindigde BATE Borisov weliswaar als vierde maar niet puntloos. BATE Borisov pakte tussendoor nog een overwinning en dus drie punten. Tussen de eerder genoemde drie zware nederlagen won het op eigen veld van Athletic Bilbao. Het werd op 30 september 2014 namelijk 2-1 voor BATE.