Welke club scoorde het vaakst op het WK in Qatar?

Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe // Benjamin Cremel / Red Bull Content Pool

Nog acht wedstrijden te gaan en het WK 2022 in Qatar is al weer voorbij. Kylian Mbappé heeft goede papieren voor de topscorerstitel. De aanvaller van Frankrijk scoorde in Qatar al vijf keer.

Naast vijf goals van Mbappé wisten maar liefst negen spelers al drie keer dit WK te scoren. Naast de Portugese hattrickheld Goncalo Ramos zijn dat onder andere Lionel Messi, Marcus Rashford en onze eigen Cody Gakpo.

Met Mbappé en Messi die beide spelen bij Paris Saint Germain ligt het voor de hand dat de Franse kampioen ook bovenaan het lijstje van WK goals per club staat. Dat klopt! In totaal scoorde de mannen van PSG dit WK al 10 keer. En maar liefst 8 van de 11 WK-gangers zijn nog actief in de kwartfinales. FC Barcelona volgt op een tweede plek met 8 goals. De derde plek wordt gedeeld door Manchester City, Manchester United en Chelsea.  Ajax is te vinden op een tiende plaats achter onder andere Benfica en Fenerbahce die beide een speler leverden die drie keer scoorde. Benfica deed dat via de eerder genoemde Ramos terwijl bij Fenerbahce het goudhaantje Enner Valencia (Ecuador) is.

Wanneer we kijken naar de Eredivisie is Ajax met vier goals dus de koploper. Niet zo gek ook met maar liefst 11 WK-gangers internationals Runner-up is PSV met 3 WK goals. Voor PSV is het met de drie goals van Cody Gakpo makkelijk in te vullen. Bij Ajax zijn de goals verdeeld onder  Mohammed Kudus (2), Davy Klaassen en Daley Blind (beide 1).

De 11 meest scorende clubs dit WK

 1. Paris Saint Germain: 10 goals met 11 internationals
 2. FC Barcelona: 8 goals met 17 internationals
 3. Chelsea: 6 goals met 12 internationals
 4. Manchester City: 6 goals met 15 internationals
 5. Manchester United: 6 goals met 16 internationals
 6. Tottenham Hotspur: 5 goals met 11 internationals
 7. AC Milan: 5 goals met 6 internationals
 8. Fenerbahce: 4 goals met 2 internationals
 9. Benfica: 4 goals met 6 internationals
 10. Ajax: 4 goals met 11 internationals
 11. Atletico Madrid: 4 goals met 12 internationals